Prioritate pentru dezvoltare profesională

Cheia către succesul personal

În CRH România fiecare angajat are șansa să își creeze un portofoliu bogat și diversificat de competențe și activități prin care să crească în echipă. Succesul personal stă în voința și dorința de dezvoltare a fiecăruia dintre noi. Un viitor durabil se construiește prin apartenența la profesie, prin deprinderea și dezvoltarea de aptitudini specializate pentru postul ocupat, prin interesul și hotărârea cu care urmați traseul profesional dorit. La CRH România nu există specificații de job privind o durată de timp pe care un angajat trebuie să o petreacă într-un anumit post. Timpul necesar pentru a atinge un nivel înalt de calificare și performanță este diferit în funcție de profesie.

Dezvoltarea carierei tale, o prioritate pentru noi

Posturile vacante din Grup sunt anunțate în totală transparență, prin „Centrul de Joburi”, disponibil pe intranet. Astfel, angajații au acces la ofertele de muncă naționale și internaționale. Aveți, de asemenea, posibilitatea de a discuta deschis cu colegii din cadrul Departamentului de Resurse Umane și cu managerul vostru pentru a vă evalua constant evoluția profesională. Instrumentele de evaluare și autoevaluare sunt foarte utile pentru a vă înțelege aptitudinile manageriale, comportamentale și preferințele de lucru.

Șansa unei schimbări

Nimic nu este imposibil, schimbarea carierei este o alegere importantă, iar noi încurajăm legăturile transversale între profesii și oferim training pentru o trecere cât mai ușoară. Astfel, pentru CRH România nu este ceva neobișnuit dacă un manager financiar preia un rol la Resurse Umane sau dacă un inginer face o schimbare de direcție către departamentul Achiziții.

Evaluare și dezvoltare

Sunt esențiale pentru cariera fiecăruia și CRH România a creat instrumente eficiente în acest scop:

x